Succes kent vele voorvaders

“Wie zijn die schippers en waar komen ze vandaan?” Mompelende toeschouwers sloegen de ontwikkelingen in de wedstrijd met verbijstering gade. Bij de zinderende eindstrijd op het Snekermeer liet het skûtsje van de volslagen onbekende Nico van der Woude en zijn beide zonen Stijn en Sierk en hun zus Ismene de gevestigde orde nipt achter zich.

Dat was schrikken geblazen voor de letterlijk en figuurlijk gearriveerde zeilers. De opvarenden van het volledig gerestaureerde, winnende Veenwoudster skûtsje ‘De Hoop’ vormen als team een nieuwe eend in de vertrouwde Friese bijt. Daar zijn de marges traditiegetrouw klein en maken dezelfde schippersfamilies al jaren onderling de dienst uit. Tot vorige week, want toen wonnen de nazaten van Friese schippers onverwacht en ongenaakbaar.

Lees hier verder: Succes kent vele voorvaders

 

vrouwgrietjeboot

0 Reacties

Laat uw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*