Dockingadebaters naar landelijke finale

 

NK Debatteren voor Scholieren

DOKKUM/GORINCHEM – ‘Alcoholproducten moeten twee keer zo duur worden’ en ‘Nederland heeft de verantwoordelijkheid om gelijke rechten voor LHBTI’s in andere landen te bevorderen’.

Zie hier twee van de drie stellingen waarover scholierendebaters uit het hele land op zaterdag 17 november op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem de verbale degens kruisten.

Dockingadebaters Naomi Barf, Alyt Falkena, Janna de Graaf, Iris Nieuwhof en Sanne Rienks (en jurylid Shakira Elharkati) verdedigden de kleuren van het Dockinga College. Hun intensieve voorbereiding wierp vruchten af, want het Friese team sleepte een felbegeerde finaleplaats in de wacht.

Nieuwsgierigheid, energie, creativiteit en overtuigingskracht gevraagd. Op zaterdag 26 januari 2019 is dat opnieuw hard nodig, want dan strijden de uit drie voorronden overgebleven 32 teams op de campus van de Universiteit Utrecht om de titel. Het Dockinga College is bij die landelijke eindstrijd van de partij.

 

Jongeren die bezig zijn met vraagstukken uit de actualiteit en de maatschappij. Spreekvaardigheid, argumenteren, presenteren en overtuigingskracht: het NK Debatteren voor Scholieren bestaat al 21 jaar en is uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi van Nederland. Meer dan honderd scholen uit het hele land gaan jaarlijks op dit toernooi de verbale strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich een jaar lang debatkampioen van Nederland mag noemen.

 

0 Reacties

Laat uw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*