Europadebat in Almelose raadszaal succesvol

Het beste bewaren we bij de Pius X Debating Society spreekwoordelijk voor het laatst. Het Europadebat in de Almelose raadszaal was in ieder opzicht een klinkend succes. De debatkanonnen van het Pius X College gingen op 20 mei 2009 verbaal in de slag met lokale politici en aanstaande europarlementariƫrs.

ALMELO – Leerlingen van de scholengemeenschap Pius X gingen woensdagavond in de Almelose raadszaal in debat met kandidaten voor het Europese parlement. Merle Jannink werd door de jury tot beste debater uitgeroepen. ‘To the point’ ging zij de discussie aan met de politici over zaken zoals meer investeren in onderwijs in plaats van in landbouw, de EU moet zich beperken tot kerntaken en het vetorecht van individuele lidstaten op het gebied van veiligheid moet worden afgeschaft.<br /> Euro-kandidaten Louis Meuleman ( PvdA), Joost van de Akker (VVD), Mariella Smids (CDA) en Kosta Skliris (Groenlinks) en enkele gemeenteraadsleden namen aan het debat deel. Een der juryleden vond zelfs dat de leerlingen beter discussieerden dan menig raadslid. (bron: www.almelonieuws.nl)

ALMELO – Het was een levendig Europees debat dat op woensdag 20 mei in het Almelose gemeentehuis werd gehouden. Volgens een van de deelnemende politici was het het interessantste van de acht debatten die hij tot dan toe had meegemaakt. Van een ander had het wel wat langer mogen duren. Leerlingen van de debatclub van het Pius X College debatteerden met lokale en Europese politici over drie stellingen: over meer investeren in onderwijs en minder in de landbouw, over de kerntaken en over het vetorecht. Merle Jannink werd door de jury uitgeroepen tot beste debater. Ze was to the point en bleek goed de richting waarin het debat ging, in het oog te houden. (bron: www.piusx.nl)