Leerlingen Pius X gaan debat in het Engels aan

ALMELO – Het debatteam van het Pius X College dat vorig jaar meedeed aan de finale NK debatteren in Leiden, gaat de stap maken naar Rotterdam. Hier wordt op 30 januari de Nederlandse voorronde gehouden voor Oxford Schools Debating Championship. Eerst zijn er regionale voorrondes in Ierland, Schotland, Wales en Engeland, en dit jaar voor het eerst in Nederland en Canada. Deze voorronde dient als selectietoernooi voor de finale en bestaat uit twee rondes. Tijdens deze voorronde worden minstens twee teams geselecteerd om door te gaan naar de finale in Oxford. De finale is de tweede ronde van het ‘Championship’ en vindt begin maart plaats in Oxford zelf. Op 23 januari zal de debatclub van het Pius X College oefenen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de voorronde in Rotterdam. Men is van harte welkom om deze training bij te wonen op locatie Aalderinkshoek, Cesar Franckstraat 4. De training begint om 10.00 uur. De trainer is Bart van Beek, oud-debater in de debatclub van Nico van der Woude, docent Nederlands op het Pius X College. Meer info op: Oxford Schools