Pius Debating Society: het woord bij de daad

Almelo 2 september 2011 – Volop debatactie de komende tijd op het Pius X College. Zonder volledigheid na te streven (en op het gevaar af, prachtige dingen te vergeten) een kort overzicht van de komende maanden (dit kalenderjaar).

We organiseren weer debatten: samen met de gemeente Almelo, Loes en Jongin de Almelo Debat Prijs (ADP) op 26 september in de Raadszaal van het gemeentehuis..

Samen met de provincie Overijssel: de Overijssel Debat Award (ODA): op 3 oktober: 1e training in Almelo (Pius X College), donderdag 6 oktober: 1e training in Zwolle (Carolus Clusius College), donderdag 13 oktober: 2e training in Zwolle (Statenzaal provinciehuis) en donderdag 27 oktober: ODA (Statenzaal provinciehuis).

Op 15 september is er een gastcollege vanuit de Provincie Overijssel – met vooraanstaande deelnemers!

Verder is er het NK, waaraan jaarlijks ongeveer 120 middelbare scholen deelnemen. Het toernooi vindt dit jaar alweer voor het veertiende jaar plaats.

Dit jaar zullen alle voorrondes van het NK plaatsvinden op het Niftarlake College in Maarssen (Utrecht). De voorrondes zijn op vrijdag 11, 18 en 25 november. De voorrondes worden niet meer ingedeeld op regio. Scholen kunnen hun deelname daardoor beter plannen buiten toetsweken. De finaledag vindt traditiegetrouw plaats in Leiden, op zaterdag 10 december.

Nog meer goed nieuws: vanaf het schooljaar 2011-2012 bieden we ook debatonderwijs aan op de locatie Van Renneslaan. Het is de bedoeling om een trainingsprogramma op te zetten en komend jaar deel te nemen (wellicht met meerdere teams) aan het VMBO Debattoernooi, een landelijk scholierenevenement waaraan per jaar rond de veertig vmbo-klassen meedoen. Het evenement vindt volgend jaar alweer voor het vijfde jaar plaats.

Na de jaarwisseling wachten traditiegetrouw de Engelse toernooien en er zal zonder enige twijfel meer moois op ons pad komen. Daarover later meer.

 

Pius Debating Society

Foto: klas 1E (2010-2011)