Sterke start Piusdebaters

ALMELO, 10/3/2012 – Het team van het Pius X College is vrijdagmiddag op de elfde plaats geëindigd op een landelijk debattoernooi voor vmbo scholieren. 36 teams uit heel Nederland streden in Alphen aan den Rijn om de titel ‘beste debater van 2012’. Het toernooi werd georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en Stichting Lezen. De Haagse Francois Vatelschool kwam als winnaar uit de bus.

De scholieren debatteerden over vier actuele thema’s, maar het finaledebat werd gevoerd aan de hand van de stelling: ‘Boeken lezen voor Nederlands hoort bij het vmbo’. Vlak voor het debat begon, kregen zij te horen of zij de standpunten voor of tegen een bepaalde stelling moesten verdedigen. In drie debatrondes en een finaledebat werd de winnaar bepaald.

De Piusdebaters wonnen twee van hun drie debatten en daarmee behaalden ze een heel behoorlijke eindpositie. Dat is zeker iets om trots op te zijn, want het is een goede start. Het begin is er, nu het vervolg nog. In de komende jaren zullen deze leerlingen zonder twijfel nog hoge ogen gaan gooien.

Bron: TC Tubantia

 

piusx_elfd